Willemstad Nederland - OnzeSteden.nl   


Weekendjeweg


Willemstad Nederland
Je bekijkt Willemstad Nederland in de categorie in Zuid-Nederland op OnzeSteden.nl

Toeristische informatie Willemstad Nederland

Het Oude Raadhuis van Willemstad, Nederland
Het Oude Raadhuis van Willemstad, Nederland
Wapen van Willemstad Nederland
Wapen van Willemstad Nederland

Algemene info Willemstad Nederland


Het Oude Raadhuis van Willemstad, Nederland
Het Oude Raadhuis van Willemstad, Nederland
Willemstad in Nederland is een klein gezellig vestingstadje met een leuk verhaal. Het kleine vestingstadje is genoemd naar Willem de Zwijger (prins Willem van Oranje), het was Willem zelf die de opdracht gaf om deze vestingstad te bouwen. Willem heeft de oplevering van de stad helaas niet meer mogen meemaken, hij werd een een jaar eerder vermoord in Delft, dit was op 10 juli in het jaar 1584. We komen hier verderop in het verhaal zeker nog op terug.

Willemstad Nederland is een vestingstadje waar de tijd eigenlijk lang heeft stil gestaan, de stad is sinds 1585 niet veranderd. Hierdoor is het zeker de moeite waard om in Willemstad te stoppen.
Inwoners Willemstad Nederland:
Ongeveer 1.000

Aantal rijksmonumenten in Willemstad Nederland:
67Geschiedenis / Bezienswaardigheden Willemstad Nederland
Cijfer: 8.5


Het Mauritshuis in Willemstad
Het Mauritshuis in Willemstad

Zo als eerder genoemd is Willemstad in Nederland een stad met een rijke geschiedenis.

het begon allemaal in 1564, toen was Willemstad een klein boeren dorpje genaamd Ruigenhill, toen in het jaar 1568 de opstand tegen de Spanjaarden begon toen bleek Ruigenhil heel strategisch te liggen. Het boeren dorpje lag namelijk aan een belangrijke vaarweg tussen Holland, Zeeland en Noord-Brabant. In het jaar 1583 besloot Willem van Oranje van Ruigenhil een sterke vesting te maken, rond de bebouwing werd een mooie klassieke verdedigingsgordel aangelegd met 7 Bastions ,genaamd: Bastion Groningen, Bastion Gelderland, Bastion Zeeland, Bastion Utrecht Bastion Holland en tot slot de bastions Friesland en Overijssel.

Er waren veel soldaten in de vesting aanwezig, de eerste jaren waren er slechts 100 tot 150, deze woonden in eenvoudige kamers. Ook zijn er diverse soldaten bij de bevolking van Willemstad gaan wonen. Er waren vaak onenigheden tussen de soldaten en de burgers, in het jaar 1748 werden er aan de kerkring en kazerne twee verdedigingen gebouwd, dit bracht voor ruim 800 personen onderdak.

In 1940 werd Willemstad letterlijk weer een vesting, de Duitsers hebben de stad gebruikt als een vestingstadje er werden diverse bunkers gebouwd. De meeste van deze bunkers zijn nog steeds intact, de meeste bunkers vind je op het Bastion Gelderland.

Bezienswaardigheden:
Natuurlijk heeft een toeristisch stadje als Willemstad genoeg bezienswaardigheden, wat moet je gezien hebben? Nou! De Heilige Mariakerk, deze kerk stamt uit het jaar 1875, dit was een Katholieke kerk van Willemstad. Een andere bezienswaardigheid is Het Arsenaal, een arsenaal mag natuurlijk niet ontbreken aan een vestingstad het huidige arsenaal was niet de eerste, dat was het Arctionaelhuys. Dit huis werd vervangen door het huidige Arsenaal en het huidige arsenaal stamt uit het jaar 1792.

Een aantal andere bezienswaardigheden van Willemstad zijn Het Oude Raadhuis (1587), deze werd verbouwt in 1620, vervolgens is de Koepelkerk van Willemstad ook de moeite waard, deze kerk werd speciaal gebouwd voor het Protestantse geloof en stamt uit 1607.
We zijn er nog niet, Willemstad kent nog meer bezienswaardigheden, namelijk het Mauritshuis (1623) Willemstad zal geen vestingstad zijn zonder vestingwerken, dat is de volgende bezienswaardigheid wat je zeker gezien moet hebben. Tot slot moet je nog de dÓrangemolen beken hebben. Dit zijn de grootse bezienswaardigheden van Willemstad, maar er zijn nog veel meer wil je weten welke ? bezoek dan de Willemstad zelf het is echt de moeite waard.


Winkelen in Willemstad Nederland
Cijfer: 4.0

De d
De d'Orangemolen in Willemstad
Je hoeft zeker niet voor de winkels naar Willemstad want die zijn er niet. Er zijn wel een paar voor de nodige levensbehoeften, maar niet voor winkelen. Als je heel graag wil shoppen, dan moet je even uitwijken naar:
Rotterdam < 35 km of Breda < 38 km

In deze steden kun je je heel goed winkelen.Activiteiten in Willemstad Nederland
Cijfer: 5.0

Het Arsenaal van Willemstad
Het Arsenaal van Willemstad
Wil je een dagje uit, ook dat kan in Willemstad. Je kan bij voorbeeld naar een museum of een mooi fort bezoeken want dat is ook mogelijk.

MUSEA WILLEMSTADATTRACTIES WILLEMSTAD

Mauritshuis / museum Heemkunde zolder. Klik


Fort de Hel. Klik hier voor de website.
BIOSCOPEN WILLEMSTADTHEATERS WILLEMSTAD
Willemstad kent geen bioscoop je kan daar voor beter uitwijken naar Rotterdam of Breda


Willemstad kent geen theater je kan daar voor beter uitwijken naar Rotterdam of Breda
Natuur en parken in Willemstad Nederland
Cijfer: 6.0

Een oude Bunker in Willemsatd
Een oude Bunker in Willemsatd
Ook is de Natuur ver te zoeken in Willemstad er zijn hier en daar wel velden met bomen maar geen bos. Natuurlijk zijn er wel Vestingwerken deze zijn wel groen. voor het grote groen kun je eens gaan kijken bij het Biesbosch.Stappen in Willemstad Nederland
Cijfer: 7.0

De Benedekade in Willemstad
De Benedekade in Willemstad
Willemstad is ook geen stap stad er zijn in totaal 4 uitgaansgelegenheden waar onder 1 club ongeveer 3 cafés.


Meer foto's van Willemstad NederlandAlgemeen Steden Specials
Contact
Veelgestelde vragen (FAQ)
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Cookies
Noord-Nederland
Midden-Nederland
Zuid-Nederland
Hanzesteden
Kaassteden
Vestingsteden
Stad in het donker

SOCIAL MEDIA: Facebook Twitter Google Youtube Pinterest Instagram
Algemeen Steden Specials
Contact

Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemene voorwaarden

Disclaimer

Cookies

Noord-Nederland

Midden-Nederland

Zuid-Nederland
Hanzesteden

Kaassteden

Vestingsteden