Grave - OnzeSteden.nl   


Weekendjeweg


Grave
Je bekijkt Grave in de categorie in Zuid-Nederland op OnzeSteden.nl

Toeristische informatie Grave

Hampoort, Grave
Hampoort, Grave
Wapen van Grave
Wapen van Grave
Op deze pagina:
Algemene info GraveCijfer:
Geschiedenis Grave(1-10)
Bezienswaardigheden Grave8.0
Winkelen in Grave6.0
Activiteiten in Grave5.0
Natuur/parken in Grave6.0
Stappen in Grave6.0
Foto's van Grave
Inwoners Grave:
Ongeveer 8700

Aantal rijksmonumenten in Grave:
130Algemene info Grave


Hampoort, Grave
Hampoort, Grave
Grave is een gezellige historische vestingstad in de provincie Noord-Brabant. Met zijn karakteristieke en schilderachtige indruk is het stadje zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent en geven de vele terrasjes een gezellige sfeer. De stad grave wordt in 1214 al genoemd.
Inwoners Grave:
Ongeveer 8700

Aantal rijksmonumenten in Grave:
130Geschiedenis / Bezienswaardigheden Grave
Cijfer: 8.0


Achter de kerk, Grave
Achter de kerk, Grave

Waan je in de geschiedenis van Grave, deze naam is afkomstig van gracht, of graven. De naam van Grave werd al rond 1214 vernoemd, de stad kent dus veel historie. Herman van Cuijk had een burcht in Cuijk laten bouwen, maar deze werd verwoest waarna hij een burcht in Grave heeft laten bouwen, rondom deze burcht ontstond het stadje Grave.

In 1672 werd de stad Grave ingenomen door de Fransen, bij het terugwinnen van de stad twee jaar later werd er veel schade aangericht in de stad en het kasteel werd verwoest. Hierna werd ook besloten de vestingwerken aan te pakken en te moderniseren zoals we een vestingstad nu kennen. De stad is vaker overgenomen door de Fransen en ook zijn de Spanjaarden er geweest, dit heeft minder verwoesting opgeleverd voor Grave, ook de tweede wereldoorlog was dreigend voor de stad maar het nagenoeg gelukkig geen schade opgeleverd. Zo kun je hedendaags nog veel historie aanschouwen.

Ook hebben de inwoners hier de voorzet gegeven in de strijd voor mensenrechten door Dr. Wier, ook voor godsdienst- en persvrijheid door Le Sage ten broek, ook voor de intercontinentale luchtvaart door Jan Hondong, de natuurbescherming door Jacobus Thijsse (oprichter natuurmonumenten) en blindenzorg. Grave is tevens geboorteplaats van de moeder des vaderlands: Anna van Egmond (eerste echtgenote Willem van Oranje).

Bezienswaardigheden in Grave:
Zoals eerder genoemd is Grave een goed bewaarde vesting gebleven met schilderachtige gezichten. De stad kent nog vele mooie bezienswaardigheden, de Hampoort, de Sint-Elisabethkerk, de Maaspoort het oude stadhuis en het Arsenaal. Deze monumenten in de sfeer van de stad maken Grave echt tot het bezoeken waard.


Winkelen in Grave
Cijfer: 6.0

Rogstraat, Grave
Rogstraat, Grave
Winkelen is in Grave met de karakteristieke winkels in het centrum erg gezellig, je kunt er voor al je behoeften wel iets kopen. Voor het drukkere en grotere inkoopplezier ben je ook zo in Nijmegen.


Activiteiten in Grave
Cijfer: 5.0

Scheerstraat, Grave
Scheerstraat, Grave
In Grave kun je naar het interessante Graafs museum of een stadswandeling boeken, voor overige activiteiten ben je ook zo in Nijmegen.

MUSEA GRAVEATTRACTIES GRAVE

!sin Graafs Museum, museum met archelogische vondsten, klik hier voor de website

!sin In Grave kun je met de plaatselijke VVV een stadswandeling boeken.

BIOSCOPEN GRAVETHEATERS GRAVE
!sin Helaas is grave niet aanwezig, wij raden je aan hiervoor Nijmegen. te bezoeken.

!sin Helaas na een grote brand is theater Palazzo niet meer aanwezig in Grave, wij raden aan voor een theater naar Nijmegen. te gaan.Natuur en parken in Grave
Cijfer: 6.0

Achter het Arsenaal, Grave
Achter het Arsenaal, Grave
In de stad zelf kun je achter het Arsenaal en rondom de stad langs de vestingwerken van wat groen genieten. De ligging van Grave aan de Maas nodigt ook erg uit om langs de rivier te lopen en uit te kijken over het water. Iets ten oosten van de stad richting Gassel is ook nog een mooi bos om lekker te wandelen.


Stappen in Grave
Cijfer: 6.0

Maasstraat, Grave
Maasstraat, Grave
Grave heeft mijn haar gezellige uitstraling en gezellige terrassen een prima mogelijk om een gezellige avond door te brengen. Voor het echt bruisende uitgaansleven raden wij echter Nijmegen. aan.


Meer foto's van GraveAlgemeen Steden Specials
Contact
Veelgestelde vragen (FAQ)
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Cookies
Noord-Nederland
Midden-Nederland
Zuid-Nederland
Hanzesteden
Kaassteden
Vestingsteden
Stad in het donker

SOCIAL MEDIA: Facebook Twitter Google Youtube Pinterest Instagram
Algemeen Steden Specials
Contact

Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemene voorwaarden

Disclaimer

Cookies

Noord-Nederland

Midden-Nederland

Zuid-Nederland
Hanzesteden

Kaassteden

Vestingsteden