Venlo - OnzeSteden.nl   


Weekendjeweg


Venlo
Je bekijkt Venlo in de categorie in Zuid-Nederland op OnzeSteden.nl

Toeristische informatie Venlo

De Markt in Venlo
De Markt in Venlo
Wapen van Venlo
Wapen van Venlo
Op deze pagina:
Algemene info VenloCijfer:
Geschiedenis Venlo(1-10)
Bezienswaardigheden Venlo7.6
Winkelen in Venlo8,0
Activiteiten in Venlo7,6
Natuur/parken in Venlo8.1
Stappen in Venlo7,0
Foto's van Venlo
Inwoners Venlo:
Ongeveer 39.100

Aantal rijksmonumenten in Venlo:
97Algemene info Venlo


De Markt in Venlo
De Markt in Venlo
Venlo is een gezellige stad met historische binnenstad in Limburg, de stad heeft vele voorzieningen, je kan er bijvoorbeeld gezellig winkelen en genieten van het vele erfgoed dat de stad heeft . De stad heeft meer dan 39, 100 inwoners. Ook is Venlo makkelijk te bereiken. Wij raden de stad zeker aan om een keer te bezoeken.
Inwoners Venlo:
Ongeveer 39.100

Aantal rijksmonumenten in Venlo:
97Geschiedenis / Bezienswaardigheden Venlo
Cijfer: 7.6


De Picardie in Venlo
De Picardie in Venlo

Houd je van Erfgoed? Dan moet je een keer naar Venlo gaan, ja de stad heeft weliswaar maar 97 monumenten, maar het zijn wel mooie monumenten. De stad heeft een historisch karakter ook al heeft het veel schade geleden in de Tweede Wereldoorlog, hierdoor vind je ook veel bezienswaardige nieuwbouw in de binnenstad. Later komen we hier op terug.
Venlo is van oudsher een vestingstad, dat zie je tegenwoordig niet duidelijke meer terug, wil je weten wat een vestingstad inhoud bezoek dan eens onze vestingsteden pagina: Vestingsteden
De stad is al best oud, men denkt dat er 50 v. Chr. – 70 na Chr. er al mensen woonden en dat bleek uit diverse vondsten welke stammen uit die tijd.

In de middeleeuwen was Venlo een Goede handelsstad, je kan het misschien wel vergelijken met de Duitse steden Keulen en Spiers. Deze steden waren in de middeleeuwen heel belangrijk. In het jaar 1481 werd Venlo lid van de Hanze, de Hanze was wel in die tijd al minder belangrijk maar, Venlo was wel blij met de status. Meer weten over de Hanze ga dan naar onze Hanzesteden pagina: Hanzesteden. Toen Venlo lid werd van de Hanze zat Venlo wel op haar hoogtepunt.

In de 17e eeuw was Venlo in Spaanse handen, de stad was onderdeel van de zuidelijke Nederlanden. In het jaar 1795, was Venlo veroverd door de Fransen. Naar dat de Fransen waren vertrokken uit Venlo, kwam Venlo terecht in de nieuwe provincie Limburg. dat was onderdeel van het Verenigt koninkrijk Der Nederlanden.

Na de Belgische-Opstand welke plaatsvond in 1830, sloot heel Limburg zich aan bij België. Bij de vredesregelingen in Londen kwam Venlo toch weer bij Nederland.
Halverwege de 19e eeuw, werden de stadsmuren van Venlo gesloopt.

Aan het einde van de tweede wereldoorlog heeft Venlo Veel schade opgelopen, dit kwam mede doordat de frontlinie drie maanden door Venlo lag. In oktober 1944 was Venlo nauwelijks getroffen maar dat veranderde toen de gevechtsfronten Limburg naderden. Bij hevige bombardementen welke door de geallieerden werden uitgevoerd, hierdoor is het stadscentrum deels verwoest.

Bezienswaardigheden:
nu even terug komen op de bezienswaardigheden van Venlo.
Venlo is een toeristische trekpleister. Dit komt ook door dat er veel mooie gebouwen in de stad staan en er gezellige plekjes zijn. Enkele voorbeelden zijn het Mooie stadhuis welke stamt uit het jaar 1597, ook de St-Jacobskerk is leuk om te bekijken, deze kerk stamt uit het jaar 1500. We zijn er nog niet! Een ander gebouw is dat je gezien moet hebben is Huize Ottenheym dit is een heel mooi historisch pand, natuurlijk zijn er nog veel meer gebouwen te bewonderen.


Winkelen in Venlo
Cijfer: 8,0

Vleesstraat in Venlo, tevens ook een grote winkelstraat in Venlo.
Vleesstraat in Venlo, tevens ook een grote winkelstraat in Venlo.
Venlo voor winkel liefhebbers? Ja zeker, de stad kent vele gezellige winkelstraten.

In de winkelstraten van Venlo, is er voor iedereen wat wils. Er zijn kleine onbekende ketens maar ook grote bekende winkelketens. Eigenlijk kun je van alles is te vinden in Venlo.

Enkele voorbeelden van winkelstraten in velo zijn onder anderen:
de Vleesstraat eigenlijk is dat is de grootste winkelstraat van Venlo. Vervolgens hebben we dan nog de Maastaart. Ook is de Markt een bekende straat. er zijn nog veel meer winkelstraten te ontdekken.


Activiteiten in Venlo
Cijfer: 7,6

Het Limburgs Museum in Venlo.
Het Limburgs Museum in Venlo.
Venlo kent diverse activiteiten. Je kan hier musea bezoeken, maar ook gezellig een avondje naar het theater gaan. Liever geen zin in een museum of theater je kan bijvoorbeeld ook lekker naar de bioscoop.

MUSEA VENLOATTRACTIES VENLO


Museum Bommel van Dam, informele kunst en de materiekunst. Klik hier voor de website.

Limburgsmuseum. Klik hier voor de website.

Toverland Sevenum

BIOSCOPEN VENLOTHEATERS VENLO

Filmtheater De Nieuwe Scene, bioscoop met bijzonder programma klik. hier voor de website.

CityCinema, bioscoop met regulier programma Klik. hier voor de website.

De Maaspoort. klik hiervoor de website.Natuur en parken in Venlo
Cijfer: 8.1

Het Julianapark in Venlo
Het Julianapark in Venlo
Parken en natuur zijn ook voldoende aanwezig in Venlo.

De stad kent een aantal parken, het Beatrixpark is hier een voorbeeld van. Kom anders maar lekker genieten bij de maas dan kun je goed terecht bij De Oude Beemden. Iets verder buiten Venlo vind je in Duitsland het Heronger Buschberge und Wankumer Heide.


Stappen in Venlo
Cijfer: 7,0

Het Oude Stadhuis in Venlo
Het Oude Stadhuis in Venlo
Je kan ook redelijk stappen in Venlo.

Je kunt terecht bij de vele uitgaansgelegenheden. In Venlo vind namelijk vele cafés en bars. Je kunt ook gezellig terecht bij een bijv. een discotheek. wil je toch iets anders bezoeken, dan kun je naar een klein podium waar vaak leuke bands optreden.


Meer foto's van VenloAlgemeen Steden Specials
Contact
Veelgestelde vragen (FAQ)
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Cookies
Noord-Nederland
Midden-Nederland
Zuid-Nederland
Hanzesteden
Kaassteden
Vestingsteden
Stad in het donker

SOCIAL MEDIA: Facebook Twitter Google Youtube Pinterest Instagram
Algemeen Steden Specials
Contact

Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemene voorwaarden

Disclaimer

Cookies

Noord-Nederland

Midden-Nederland

Zuid-Nederland
Hanzesteden

Kaassteden

Vestingsteden